Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Πανέτα

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Την πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ως υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε το Σάββατο, ο πρώην επικεφαλής της CIA, Λέον Πανέτα, υποστηρίζοντας ότι η ήττα της «αλ Κάιντα» είναι στα όρια του εφικτού, ενώ ανέφερε ότι η οργάνωση υπέστη τεράστιο πλήγμα με την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το στόχο συλλήψεων ακόμα μερικών βασικών στελεχών της οργάνωσης, για την έναρξη της αποδιοργάνωσής της. Ο νέος Αμερικανός ΥΠΑΜ χαρακτήρισε ευκαιρία την παρούσα συγκυρία, μετά το θάνατο του Λάντεν, αναφέροντας ότι μπορεί να περιορισθεί σημαντικά η δύναμη της «αλ Κάιντα» ως «παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής».

Ο Λ. Πανέτα συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα, με τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες δηλώσεις.

Στο Πακιστάν χθες τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, φερόμενοι όπως πάντα ως «μαχητές», στην περιοχή των φυλών στα βορειοδυτικά της χώρας. Την περιοχή χτύπησαν τουλάχιστον τρεις πύραυλοι. Παράλληλα, χτες επίθεση αυτοκτονίας έγινε επίσης στα βορειοδυτικά, εναντίον πολιτικής συγκέντρωσης του κόμματος Μουσουλμανική Λίγκα - Q, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ