Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα τώρα για την προστασία των δασών

Επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) και στον Περιφερειάρχη Αττικής έστειλαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής του ΚΚΕ. Θυμίζουν ότι έχουν επανειλημμένα ζητήσει το ΠΣ να συζητήσει και αποφασίσει μέτρα για την προστασία των δασών και ειδικότερα την προστασία τους από πυρκαγιές, ωστόσο οι αποδέκτες της επιστολής έχουν αρνηθεί μια τέτοια συζήτηση. Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητούν έστω και τώρα το ΠΣ να πιέσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους για την προστασία των δασών.

Συγκεκριμένα τονίζουν: «Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης", επανειλημμένα έχουνε θέσει το ζήτημα να συζητήσει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο μέτρα για την προστασία των δασών και ειδικότερα την προστασία τους από πυρκαγιές.

Παρά την επιμονή μας, έχετε αρνηθεί να συζητήσουμε και κατά συνέπεια να αποφασίσουμε ενέργειες και μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και για την αντιμετώπισή τους, εάν εκδηλωθούν.

Βρισκόμαστε πλέον στην "καρδιά" της επικίνδυνης για πυρκαγιές περιόδου και ακόμα όχι μόνο δεν έχουμε συζητήσει αλλά δεν έχει ληφθεί και κανένα ουσιαστικό μέτρο (καθαρισμός από ξερά χόρτα, διάνοιξη-συντήρηση δασικών δρόμων, πρόσληψη και διάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την προστασία των δασικών εκτάσεων, μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ.).

Απεναντίας, η κατάσταση είναι χειρότερη από προηγούμενα χρόνια που οι συνέπειες των πυρκαγιών ήταν καταστροφικές. Είναι επίσης γνωστό ότι οι δασικές εκτάσεις της Αττικής βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο, προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια τουριστικών και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Ολα τα παραπάνω κάνουν επιτακτική την ανάγκη έστω και τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο να πιέσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους για την προστασία των δασών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ