Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Εξορθολογισμός» λιτότητας και περικοπών

«Εξορθολογισμό» με γνώμονα τις πολιτικές λιτότητας και των περικοπών προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατήγγειλε χτες το ΚΚΕ, με τον βουλευτή του Γιάννη Γκιόκα να καταψηφίζει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Βελτίωση στην απονομή πολιτικής δικαιοσύνης». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Οσον αφορά το θέμα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, ο Γ. Γκιόκας ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι επιδιώκεται η επίλυση του θέματος χωρίς να λύνεται το βασικό πρόβλημα, δηλαδή «η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων των δικαστών με σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας για τους δικαστικούς υπαλλήλους, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, όχι stage, συμβασιούχους ή ασκούμενους δικηγόρους. Χωρίς αυτά δεν μπορούν να λυθούν με σοβαρότητα προβλήματα καθυστέρησης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ για τα μονομελή εφετεία και μονομελή όργανα στο Β' Βαθμό που θεσπίζονται με το νομοθέτημα. Οπως είπε, «η καθιέρωση μονομελών οργάνων είναι επικίνδυνη, καθιστά τη δικαιοσύνη πιο ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις, διαμορφώνει τους όρους για ακόμη μεγαλύτερη διαπλοκή της με τους υπόλοιπους μηχανισμούς του αστικού κράτους και των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Κατηγορηματικός ήταν και για το άρθρο 56 του νομοσχεδίου που αφορά το «προνόμιο που δίνεται στις απαιτήσεις στους ασφαλιστικούς οργανισμούς», σημειώνοντας πως «ένα μέρος των εργατικών απαιτήσεων θα μειώνεται προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά ταμεία από την εισφοροδιαφυγή». Οπως είπε, «η ρύθμιση είναι υποκριτική στο πλαίσιο της συνολικά ακολουθούμενης αντιλαϊκής και αντιασφαλιστικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ των μεγαλοοφειλετών, τη "νόμιμη" εισφοροδιαφυγή, την προβλεπόμενη δυνατότητα για τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ