Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μειώσεις μισθών στην «ΑΝΙΜΟΥΣ»

Την άθλια αντεργατική τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία στο Κέντρο Αποκατάστασης «ANIMΟΥΣ», μειώνοντας κατά 20% τους μισθούς των εργαζομένων και επιβάλλοντας εντατικοποίηση της εργασίας, καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, η μείωση των μισθών έγινε, μετά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας από τους εργαζόμενους, στους οποίους η εργοδοσία είχε πει ότι δε θα υπάρχει καμιά περικοπή στο μισθό τους, αφού θα εξοφλούνταν η διαφορά στο τέλος του εξαμήνου!

Και προσθέτει: «Το σκηνικό αυτό ισχύει και σήμερα όπου δεν έχει τηρήσει τίποτα απ' όσα είχε πει. Μαζί με μια σειρά από άλλες αυθαιρεσίες, όπως εργασία κάτω από εξουθενωτικές συνθήκες, χωρίς διαλείμματα και με τις κάμερες με μηχανές ελέγχου να «κρέμονται» σε κάθε εργαζόμενο χρονομετρώντας την ταχύτητα, βαθμολογώντας την απόδοση. Αυτά είναι τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου τα κέρδη να γίνουν υπερκέρδη, προκειμένου η εργασία να εντατικοποιηθεί και οι εργαζόμενοι να γίνουν σκλάβοι. "Αέρα στα πανιά" του εργοδότη Νταβέλη δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου είναι στέλεχος, με τα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή πασχίζοντας να ενισχύσει τα κέρδη αυτών που εμπορεύονται την Υγεία»

Καταλήγοντας τονίζει: «Απαιτούμε να σταματήσει, τώρα, κάθε μεθόδευση σε βάρος των εργαζομένων. Να ακυρωθούν, τώρα, οι συμβάσεις μείωσης των μισθών, να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με βάση την κλαδική σύμβαση, να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, κι ενώ έγιναν αγωνιστικές παρεμβάσεις του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, ο ιδιοκτήτης του «ΑΝΙΜΟΥΣ» είχε δηλώσει ότι δε θα εφαρμοστούν οι ατομικές συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ