Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Μονάδες υποκατάστασης σε όλα τα νοσοκομεία!

Στο όνομα της «διαίρεσης του προβλήματος των ναρκωτικών» ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος «συζήτησε» την κατεύθυνση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν μικρές μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία της πρώτης και δεύτερης υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και της τρίτης και τέταρτης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις που προκαλεί η φύση και η λειτουργία των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Θα «διαιρεθεί» το πρόβλημα, ώστε να καθαρίσει το κέντρο των μεγάλων πόλεων απ' τα προβλήματα που δημιουργεί η λίστα αναμονής, ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας. Δηλαδή, να φύγουν οι πιάτσες από το κέντρο και να μεταφερθούν... «διαιρεμένες στα νοσοκομεία»!

Στη σύσκεψη, καμία από τις παρεμβάσεις δεν έθιξε την ουσία του προβλήματος που είναι η ανάγκη απεξάρτησης χιλιάδων νέων και επανένταξής τους στην κοινωνία, αντί της συντήρησής τους στην εξάρτηση που επιτυγχάνεται με τις μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

Για την ανάγκη να «πειστεί η κοινωνία για την ορθότητα του εγχειρήματος» μίλησε ο Τ. Κουράκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του κόμματός του να συμβάλει για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών. Ενώ η εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε λόγο για τους... «άρρωστους εξαρτημένους που πρέπει να θεραπευτούν στα νοσοκομεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ