Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Να εμποδιστεί το ξεπούλημα

Μαχητική κινητοποίηση στην Κόρινθο χτες βράδυ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας, από τους ναυτικούς της, εργαζόμενους και άλλους φορείς του νομού

Και τη Διώρυγα της Κορίνθου θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση
Και τη Διώρυγα της Κορίνθου θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση
Η απαίτηση του λαού της Κορίνθου, να σταματήσει η διαδικασία ξεπουλήματος της Διώρυγας της Κορίνθου στο ιδιωτικό κεφάλαιο διατρανώθηκε από τους εργαζόμενους της Διώρυγας και του νομού, αλλά και φορείς της περιοχής, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα Περιβολάκια Κορίνθου. Μια συγκέντρωση που στηρίχτηκε από τις ταξικές δυνάμεις του νομού και συσπείρωσε ευρύτερα τμήματα των κατοίκων της περιοχής.

Με κεντρικό σύνθημα στο πανό: «Δικαίωμα στη ζωή και την εργασία. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Διώρυγας», αλλά και «η Διώρυγα να μείνει λαϊκή, ΟΧΙ στο κεφάλαιο χάρισμα και αυτή», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν το συντονισμένο αγώνα για να παραμείνει η Διώρυγα στο δημόσιο. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα συνθήματα που φώναζαν, το πανό με το κεντρικό σύνθημα, η μαχητικότητα των διαδηλωτών, έβαλαν τη «σφραγίδα» τους χτες το βράδυ στους δρόμους της Κορίνθου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες και αντιπροσωπείες από το σωματείο εργαζομένων της Κεραφίνα, των εργαζομένων στο Δήμο Κορίνθου και των Υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν και εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ, του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου. Εντύπωση προκάλεσε η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου θ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση την τελευταία στιγμή, έκανε μικρό χαιρετισμό και αποχώρησε αμέσως...

Επίσης χαιρέτησε ο Τ. Αλωνισιώτης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδικαλιστών και Σωματείων Κορινθίας και μέλος του ΕΚ, ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας του Σωματείου Ναυτικών δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη του νομού, της ρήξης και της ταξικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική. Κατήγγειλε τέλος, την πλειοψηφία του ΕΚ ότι όλο αυτό τον καιρό δεν οργάνωσε την εργατική τάξη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Δ. Κακούρος από το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ο οποίος επισήμανε ότι έντεχνα απαξιώθηκε η Διώρυγα και ότι η κυβέρνηση δεν ξεπουλάει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την ιστορία του τόπου. Τόνισε ακόμα, ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας είναι υποτελής στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου. Σημείωσε τέλος, ότι με τη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι δεν ξέχασαν να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού για την Τετάρτη 31 Γενάρη, με καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που θα ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών για το ξεπούλημα της Διώρυγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ