Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ανατρέψουμε το αντεργατικό οπλοστάσιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με εργαζόμενους από τον κλάδο στα πλαίσια της ολοήμερης δράσης που διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, δηλώνοντας την αντίθεσή του στα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που καταργεί την αμοιβή για υπερωριακή εργασία, αλλά και το τέλος των συλλογικών συμβάσεων, με τα 500 ευρώ για νέους από 18 ως 25 ετών, με το πρόσχημα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και καταγγέλλοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ.

Από την πλευρά του ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει βήμα πίσω από την πολιτική της και θα συνεχίσει να υλοποιεί, όπως έχει, το πρόγραμμά της.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων, εξερχόμενος του υπουργείου, επισήμανε ότι τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να γραφτούν στα σωματεία τους, να βαδίσουν δίπλα στις ταξικές δυνάμεις, γυρίζοντας παράλληλα την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που προετοίμασε το έδαφος για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα, ώστε ακριβώς να ανατραπεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο η κυβέρνηση οπλίζει τους κεφαλαιοκράτες τόσο του τουρισμού, όσο και όλων των κλάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ