Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΠΘ
Από σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο Ποσείδι

Πολύμορφη παρέμβαση για ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην επίθεση που εξελίσσεται στα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη δουλειά, προγραμματίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), από σήμερα Πέμπτη μέχρι και τις 30 Ιούλη, οπότε θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της καντίνας στη φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Στις δύο επόμενες εβδομάδες, το ΜΑΣ προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεις (αθλητικές, καλλιτεχνικές, κ.λπ.) και αγωνιστικές δράσεις για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν σίτιση - στέγαση και το δικαίωμα στις δωρεάν διακοπές. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την οργάνωσης της πάλης ενάντια στην απόφαση του ΑΠΘ να επιβάλει κάρτα εισόδου (5 ευρώ) στην κατασκήνωση για όλους τους φοιτητές και τους φιλοξενούμενους, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη λειτουργία της κατασκήνωσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μετά την επιβολή έξτρα χρεώσεων για όσους εξυπηρετούνται στη Λέσχη.

Στο χώρο, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, θα λειτουργεί παιδότοπος για τα παιδιά των εργαζομένων που κάνουν τις διακοπές τους στην κατασκήνωση, και περίπτερο με βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».

Προγραμματίζονται αθλητικά τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου, σκάκι, ρεμπέτικα γλέντια στις 16, 22 και 30 Ιούλη και ροκ πάρτι στις 23 Ιούλη.

Στο θερινό κινηματογράφο που λειτουργεί στην κατασκήνωση προγραμματίζονται αφιερώματα στο έργο του Θανάση Βέγγου (15 Ιούλη), στην Παιδεία (20 Ιούλη), ενώ θα προβληθεί και η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο μεγάλος Δικτάτορας» (25 Ιούλη).

Προφεστιβαλικές της ΚΝΕ στο Ποσείδι

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει δύο προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη φοιτητική κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι.

  • Στις 19/7, βιβλιοπαρουσίαση των ιστορικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Στις 22/7 με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η απάντηση του λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Σ. Κωστής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και Γραμματέας του ΝΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ