Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ξεδιπλώνονται νέες κινητοποιήσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και του λαού της Μακεδονίας και της Θράκης, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να καθησυχάσουν και να καταστείλουν τη διαρκώς κλιμακούμενη αντίσταση του λαού ενάντια στο ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ετσι, σήμερα, κινητοποίηση οργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από φορείς του Εβρου, αύριο Σάββατο στη Σιάτιστα Κοζάνης και την Τρίτη 30 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη.

Την επιτακτική ανάγκη να αντιδράσει ολόκληρη η κοινωνία, μαζικά, δυναμικά, συγκροτημένα, διατυπώνουν οι φορείς της Αλεξανδρούπολης, που καλούν το λαό του Εβρου σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Οι φορείς που οργανώνουν την κινητοποίηση είναι: Επιτροπή Ειρήνης, ΝΔΕ, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η Ενότητα», Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αλεξανδρούπολης, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «η Ενότητα», Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Εβρου, ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος Αιμοδοτών Εβρου, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν, με αποφάσεις τους, και άλλοι φορείς του νομού.

Στο κάλεσμά τους προς το λαό δηλώνουν: «Υπόλογοι γι' αυτό το διαρκές έγκλημα είναι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και Ευρωενωσιακοί ιμπεριαλιστές. Συνένοχος στο ειδεχθές ΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα είναι και η κυβέρνηση Σημίτη. Οι εγκληματικές ευθύνες γίνονται ακόμη πιο βαριές, γιατί, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε με τερατώδη ψέματα να «καθησυχάσει», να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις των διαφόρων κυβερνητικών εκπροσώπων υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού».

- Στη Σιάτιστα, αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Γεράνειας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας και τη συμμετοχή μαζικών φορέων της πόλης.

- Στη Θεσσαλονίκη, η Αχτίδα Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό σε συγκέντρωση την Τρίτη 30 Γενάρη στις 7 μ.μ. έξω από το Κέντρο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη»), στο Βαρδάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ