Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ανάμεσα» στον πάπα και τον Χριστόδουλο

Να διορθώσει το... λάθος που διέπραξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρ. Νιώτης εκθέτοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, επιχείρησε χτες η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γρ. Νιώτης, «εκνεύρισε» τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν «διέρρευσε» στους δημοσιογράφους, ότι η πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πάπα να επισκεφτεί την Ελλάδα, ήταν ανεπίσημη.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, αλλά και με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών, διέψευσε πως διαφώνησε ο υφυπουργός Γρ. Νιώτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Γρ. Νιώτης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό θέλησε να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να υποδεχτεί τον πάπα με την ιδιότητα του αρχηγού κράτους. Ο εκπρόσωπος στη δήλωσή του υποστήριξε, ότι η ελληνική διπλωματία δεν αναμειγνύεται στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησιών και Δογμάτων.

Από την πλευρά της η ελληνική Εκκλησία δεν κρύβει την απροθυμία της να υποδεχτεί τον πάπα σαν αρχηγό θρησκευτικού δόγματος. Ωστόσο, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε δήλωσή του σημείωσε πως η Εκκλησία θα τοποθετηθεί όταν κάποια στιγμή εκφράσει την επιθυμία του ο πάπας να επισκεφτεί την Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ