Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Τη δεύτερη νίκη ψάχνουν οι γυναίκες

Με στόχο τη δεύτερη νίκη στον όμιλο που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο, η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας (08.00) τη Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της στα πλαίσια του φετινού παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σανγκάη. Η Ελλάδα την πρώτη αγωνιστική άνοιξε νικηφόρα την αυλαία αφού επιβλήθηκε της Ισπανίας με 10-9 έχοντας όπλο της την καλή άμυνα αλλά και την ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση των παικτριών της σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού (καθοριστικά τα δυο γκολ της Ρουμπέση στα τελευταία λεπτά). Οσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, αν και θεωρεί τη Βραζιλία αντίπαλο στα μέτρα της εθνικής γυναικών, επισημαίνει ότι χρειάζεται οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας να δείξουν σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση. «Η Βραζιλία είναι μια ομάδα στα μέτρα μας, αλλά θα πρέπει να νικήσουμε και με διαφορά. Το παιχνίδι κλειδί για μας είναι με τη Ρωσία, εκεί θα πρέπει να δούμε τις διασταυρώσεις» δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός. Στο άλλο παιχνίδι η Ρωσία που έκανε περίπατο την πρώτη αγωνιστική επικρατώντας της Βραζιλίας με 15-4 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Συγχρονισμένη κολύμβηση: 7η η Σολωμού

Την ίδια θέση, την 7η που κατέλαβε στον προκριματικό διατήρησε και στον τελικό του Σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Δέσποινα Σολωμού στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε 5η στον τελικό του Σόλο και διατήρησε την ίδια θέση που είχε και στον προκριματικό, δείχνοντας πόσο «σταθερά» παραμένουν τα πράγματα στο άθλημα. Αντίθετα, στο ντούετο η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβαν την 11η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος. Το ελληνικό δίδυμο που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με την 10η καλύτερη βαθμολογία, έκανε αρκετά λάθη και βαθμολογήθηκε με 87.200.

Ανοιχτή θάλασσα: Με διπλό στόχο

Με διπλό στόχο τη διάκριση αλλά και την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 χωρίς να χρειαστεί να περάσουν τη διαδικασία του προολυμπιακού τουρνουά (θα δοθούν 10 εισιτήρια μέσω των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος) ρίχνονται σήμερα στους αγώνες της ανοιχτής θάλασσας τέσσερις αθλητές της ελληνικής αποστολής, οι: Μαριάννα Λυμπερτά, Κέλυ Αραούζου, Σπύρος Γιαννιώτης και Αντώνης Φωκαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ