Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΜΕ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Την άρνησή της για υπογραφή ατομικών και επιχειρησιακών συμφωνιών που μειώνουν τους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς, αλλά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων - Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα ΜΜΕ του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, χτες το πρωί, στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας (όπου κατέφυγαν εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές), «γίναμε μάρτυρες της αυθαιρεσίας και αδιαλλαξίας που γεννά το λεγόμενο "διευθυντικό δικαίωμα" θεμέλιος λίθος του αστικού συστήματος και εκμετάλλευσης. Ως αποκορύφωμα της αντεργατικής στάσης της εργοδοσίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, είναι η απόλυση ενός τεχνικού μετά από 21 χρόνια εργασίας με τον αστείο ισχυρισμό "της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του". Επίσης, η απαγόρευση εργασίας σε μία τεχνικό το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου και την βλαπτική μεταβολή εργασίας της» και απαιτούν την άμεση ανάκληση και των δύο αποφάσεων της εταιρείας.

Από την άλλη, όπως επισημαίνεται, θέτει «εκτός νόμου» την «Επιτροπή Εργαζομένων που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο χώρο εργασίας, όπως και κάθε άλλη συνδικαλιστική κίνηση όπως είπαν οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" στην τριμερή συνάντηση της Τρίτης 18 Ιουλίου στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας, όπου κατέφυγαν εργαζόμενοι για καθυστέρηση δεδουλευμένων και διακρίσεις εις βάρος τους από τη στιγμή της μη υπογραφής από αυτούς ατομικών συμβάσεων εργασίας μείωσης των μισθών κατά 20%. Ομως θα πρέπει να ξέρει ότι "η νομιμότητα" όλων κρίνεται και αποφασίζεται στο πεδίο του αγώνα και τα ταξικής πάλης. Παράλληλα, η εργοδοσία της "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" έχει αρχίσει να φέρνει για δουλειά, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στο Τεχνικό τμήμα, που μαζί με την εφαρμογή μαύρης εργασίας συνεχίζει τη διαδικασία της παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων μετά την εφαρμογή της μείωσης των μισθών μέσω ατομικών συμφωνιών (Αρνήθηκαν να υπογράψουν ένας δημοσιογράφος και έξι τεχνικοί που έχουν δημιουργήσει την επιτροπή εργαζομένων)», υπογραμμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ