Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινη» η Λυμπερτά

Η Μαριάννα Λυμπερτά ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε χτες από ελληνικής πλευράς στην 4η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σανγκάη. Η 32χρονη κολυμβήτρια με τη συμμετοχή της στα 10χλ της ανοιχτής θάλασσας κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση χαρίζοντας έτσι το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή αλλά και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο χρόνος της Λυμπερτά ήταν δύο ώρες, δύο λεπτά και 1.8 δευτερόλεπτα, μόλις 3.7 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια και κάτοχο του τίτλου το 2009, τη Βρετανίδα Κέρι Αν Πέιν (2:01.58.1). Δεύτερη ήταν η Ιταλίδα Μαρτίνα Γκριμάλντι (2:01.59.9). Η Αραούζου βγήκε από το νερό 33.2 δευτερόλεπτα πίσω από την Πέιν.

Αντίθετα, η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Βουδαπέστη, η Κέλυ Αραούζου τερμάτισε 18η και θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να βρεθεί στο Λονδίνο με τον αγώνα πρόκρισης στο Σετούμπαλ το 2012.

ΠΟΛΟ: Για πρωτιά με τη Ρωσία

Μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος ωστόσο η εθνική γυναικών στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της κατάφερε να νικήσει και τη Βραζιλία με 11-8 και πλέον έχοντας κάνει το 2 στα 2 (είχε προηγηθεί νίκη επί της Ισπανίας στην πρεμιέρα) θα παίξει στην 3η αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία διεκδικώντας την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ελληνίδες παίκτριες παρά το γεγονός ότι είχαν το πάνω χέρι μέχρι την τρίτη περίοδο του αγώνα, όταν και προηγήθηκαν με 8-5, στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να δώσουν το δικαίωμα στις αντίπαλές τους να μειώσουν στο γκολ (8-7) ωστόσο από εκεί και πέρα συνήλθαν φθάνοντας στη νίκη. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρωσία συνέτριψε την Ισπανία με 18-8.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Τα «μούσκεψαν» στο τέλος

Μία κακή προσπάθεια στέρησε από τους Στέφανο Παπαρούνα και Αλέξανδρο Μάνο τη συμμετοχή στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από τραμπολίνο 3μ, οι οποίοι κατετάγησαν στην 15η θέση των προκριματικών. Καταστροφική για το ελληνικό δίδυμο ήταν η έκτη προσπάθειά τους η οποία τους έριξε από την 7η στην 15η θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ