Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις εκ των έσω

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίθεση εκ των έσω συνεχίζουν να δέχονται οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, εντείνοντας τα σενάρια για την ύπαρξη Ταλιμπάν στο στρατό και την αστυνομία και δημιουργώντας ερωτηματικά για την «αξιοπιστία» τους απέναντι στις απαιτήσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με δήλωση του Αφγανού κυβερνητικού εκπροσώπου, χτες αστυνομικός που φέρεται να ήταν «πράκτορας των Ταλιμπάν», δηλητηρίασε επτά συναδέλφους του και στη συνέχεια τους πυροβόλησε στην περιοχή της Χελμάντ. Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Τη Δευτέρα, ακόμα ένας φύλαρχος σκοτώθηκε στην περιοχή της Κανταχάρ, ενώ χτες στην επαρχία Λαγκχάμ δύο ρουκέτες εξερράγησαν κατά την τελετή παράδοσης του ελέγχου της περιοχής από τις κατοχικές δυνάμεις στην αφγανική αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν ανακοινώθηκε ότι τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από όλμους προερχόμενους από το Αφγανιστάν, που είχαν στόχο φυλάκιο στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους ερρίφθησαν τουλάχιστον 20 όλμοι εκ των οποίων οι τρεις χτύπησαν το φυλάκιο. Το Υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν, από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το γεγονός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ