Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩ 2000
Κλείνουν οι θέσεις...

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν επι ίσοις όροις δύο εισιτήρια για πρόκριση. Αγγλία και Δανία με το ...ένα πόδι στα τελικά

Σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στο Κίεβο και την Τουρκία επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις ρεβάνς των αγώνων μπαράζ που θα κρίνουν το ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του ΕΥΡΩ 2000. Συγκεκριμένα, στο Κίεβο η Ουκρανία υποδέχεται τη Σλοβενία και στην Κωνσταντινούπολη η Τουρκία το ΕΪΡΕ, σε δύο αγώνες όπου και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση. Και αυτό γιατί τα αλλά δύο ουσιαστικά έχουν καπαρωθεί από τη Δανία και την Αγγλία που μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί Ισραήλ και Σκοτία βρίσκονται με το έναν πόδι στην τελική φάση.

Στο Κίεβο οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την ήττα τους με 2-1 στη Λιουμπλιάνα, αφού χρειάζονται μόλις ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Ο προπονητής των Σλοβένων Ζλάτκο Κάτανετς, δηλώνει ότι η πρόκριση είναι 50-50 για τις δύο ομάδες. «Οι παίκτες μου ξέρουν το δύσκολο έργο και αυτό θα τους κάνει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους» τόνισε ο Σλοβένος προπονητής που έχει έναν πονοκέφαλο στο μαρκάρισμα του Σεφτσένκο. Και αυτό γιατί δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κναβς που τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην κύρια επιθετική αιχμή των Ουκρανών. Το ρόλο αυτό σήμερα ίσως κληθεί να τον παίξει ο νεαρός Γκάλιτς, αλλά, όπως τονίζει ο Κάτανετς, ο Σεφτσένκο δε μαρκάρεται μόνο από έναν παίκτη.

Στο Τουρκία οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς προβάδισμα, αφού ακόμα και με λευκή ισοπαλία παίρνουν αυτοί την πρόκριση στην επόμενη φάση χάρη στο 1-1 που απέσπασαν στο Δουβλίνο. Στο Γουέμπλεϊ οι Σκοτσέζοι δηλώνουν ότι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και ότι όλα παίζονται... σύμφωνα και με τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκρεκ Μπράουν. Τέλος, τυπική διαδικασία αποτελεί το παιχνίδι στη Στοκχόλμη αφού η ήττα με 5-0 στο Τελ Αβίβ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για όνειρα στους Ισραηλινούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ