Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ο όποιος διάλογος θα γίνει στα πλαίσια του Ν.3919/11 δηλώνει ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης

Τη συνέχιση των πανελλαδικών απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μιας και η κυβέρνηση δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις ειλημμένες αποφάσεις της γύρω από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, παρά τις υποτιθέμενες «διαφοροποιήσεις» κυβερνητικών βουλευτών πάνω στο ζήτημα, οι οποίοι εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες ως υπέρμαχοι της «μερικής απελευθέρωσης» που προωθούσε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα.

Χτες το πρωί, πραγματοποίησαν τη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ημερών έξω από την έδρα του υπουργείου, στο οποίο από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα και χτες, όπως κάθε μέρα, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα. Με τον «Ρ», την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τις προκηρύξεις της ΠΑΣΕΒΕ απευθύνθηκαν και πάλι μαζικά στους συναδέλφους τους, αποκαλύπτοντας το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν πάνω στις πλάτες του κλάδου, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν το όλο πρόβλημα ως αποτέλεσμα «προσωπικού εγωισμού» ενός υπουργού ή «κυβερνητικής ασυνέχειας». Χτες βράδυ εξάλλου οι ταξιτζήδες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων από τις πρώτες μέρες του αγώνα και την κατάρτιση αγωνιστικού πλάνου για το επόμενο διάστημα.

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν και πάλι μαζικές συγκεντρώσεις χιλιάδων ταξιτζήδων στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, όπου για αρκετή ώρα «σήκωσαν» τις μπάρες των διοδίων.

Οι αυτοκινητιστές... «αθέτησαν τη συμφωνία»

Τη στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ανά την Ελλάδα δέχονται από τις 2 του Ιούλη αιτήσεις για την έκδοση νέας άδειας ταξί, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε χτες με συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών, τους κατηγόρησε ότι ξεκίνησαν, με «αντιδεοντολογικό» τρόπο, απεργιακές κινητοποιήσεις που «πλήττουν καίρια την ελληνική κοινωνία», πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ τους. Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το νόμο 3919/11 λέγοντας ότι όλες οι αποφάσεις του κινούνται στο πλαίσιο του νόμου ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο ερμηνείας ως προς το «άνοιγμα» ή όχι των επαγγελμάτων. Αρνήθηκε να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση του κατατέθηκε, παραπέμποντας για συγκεκριμένες απαντήσεις στο μέλλον. Ακόμη και προτάσεις που αφορούν την προστασία δανειοληπτών απορρίφθηκαν.

Τα νέα της άκαρπης συνάντησης εξόργισαν τους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα όταν ορισμένοι πέταξαν μερικά μπουκάλια με νερό, αναψυκτικά και καφέδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής να καταφύγουν σε ρίψη χημικών.

Στην υπόλοιπη χώρα

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και χτες οι ιδιοκτήτες ταξί στους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους από την ανατολική πλευρά της πόλης μέχρι και τη δυτική έξοδο, διασχίζοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία του σωματείου τους, νωρίς το πρωί, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Θ. Ιγνατιάδη.

Στο Κιλκίς, συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο Ευζώνων και απέκλεισαν συμβολικά για μία ώρα τις εισόδους, επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων μόνο από μία είσοδο. Συγκέντρωση στον κόμβο των Κερδυλλίων πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί από Σέρρες, Καβάλα και Δράμα. Στα διόδια του Πολύμυλου στην Κοζάνη συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες ταξί από Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο. Ανοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Αυτοκινητιστές απ' όλη τη Θεσσαλία, έκαναν συλλαλητήριο στην πόλη του Βόλου και στη συνέχεια με αυτοκινητοπορεία κατευθύνθηκαν μέχρι τη δίοδο των Τεμπών όπου και την απέκλεισαν από τις 3 μετά το μεσημέρι, για περίπου τρεις ώρες.

Στην Πελοπόννησο απέκλειαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη γέφυρα του Ρίου - Αντίρριου και άνοιξαν τα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου.

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς των αεροδρομίων σε Χανιά και Ηράκλειο προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη, αλλά και σε συγκεντρώσεις στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ