Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παιχνίδια εντυπώσεων

Στη βοήθεια των Ευρωπαίων προφεσόρων, αναφορικά (και) με το ποδόσφαιρο, προσφεύγει η κυβέρνηση. Για λόγους ουσίας (εξωραϊσμός και διαχειριστική αναδιάρθρωση του καταρρέοντος μοντέλου) αλλά και εντυπώσεων.

Οπως γνωστοποίησε χτες το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικό (διά τηλεφώνου) αίτημα - από τον υπουργό Π. Γερουλάνο, για επίσκεψη κλιμακίου - έγινε αποδεκτό από την UEFA. Την Τρίτη λοιπόν θα βρεθεί στη χώρα μας αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μ. Πλατινί, που (για επικοινωνιακούς λόγους) θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Τι θα κομίσουν οι παράγοντες της UEFA στους ημεδαπούς αρμόδιους; Κατά τα λεγόμενα του υπουργού («NovaΣΠΟΡ FM 94.6») «μία πάρα πολύ σημαντική τεχνογνωσία και πληροφορίες που είναι πάρα πολύ χρήσιμες για την εξυγίανση». Τι σημαίνει εξυγίανση; «Η UEFA γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο πιο αξιόπιστο είναι το ποδόσφαιρο σε μία χώρα, τόσο καλύτερο είναι το προϊόν της». Δηλαδή, το πρόβλημά τους είναι ότι μειώνεται η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και θα συνεργαστούν για να την αυξήσουν. Ολα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Εν τω μεταξύ, για τις 4 Αυγούστου αναβλήθηκε χτες η δίκη με κατηγορούμενους τους Γ. Παπαδόπουλο και Θ. Τότση που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση χειραγωγημένων αγώνων. Αιτία η αμέλεια της Πειθαρχικής Επιτροπής στην ΕΠΟ να καλέσει τους μάρτυρες που είχε προτείνει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας!

  • Στελεχώθηκε η νέα Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ). Επικεφαλής της θα είναι ο Γ. Σαρρής (πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου), αναπληρωτής του ο Χρ. Σάββας (παλαιός διαιτητής) και μέλη οι Κύρος Βασάρας, Θ. Μπριάκος, Γ. Δούρος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ