Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Νόμος για τα στημένα παιχνίδια

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας υπερψήφισε νομοσχέδιο βάσει του οποίου όποιος καταδικάζεται για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων θα φυλακίζεται ως και έξι χρόνια. Τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία η διαφθορά στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά κανείς ποτέ δεν έχει δικαστεί, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) να ασκεί πιέσεις στις αρχές για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Οσοι καταδικάζονται για στήσιμο αγώνα ή για δωροδοκίες θα τιμωρούνται επίσης με πρόστιμα μέχρι και 15.000 λεβ (7.500 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Βουλγαρίας ερευνούν οκτώ παιχνίδια από την περασμένη σεζόν ως «ύποπτα» και σε αυτά εμπλέκονται οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας (Λίτεξ Λόβετς, Λέφσκι Σόφιας και ΤΣΣΚΑ Σόφιας). Στις αρχές Ιουλίου η Εταρ Βέλικο Ταρνόβο ζήτησε από τον εισαγγελέα να διερευνήσει το παιχνίδι πλέι οφ ανόδου με την Σβετκαβίτσα Ταργκόβιστε στο οποίο ηττήθηκε με 3-1. Επίσης το 2007 η UEFA είχε κάνει έρευνα στη νίκη της Τσέρνο Μόρε επί της Μακεντόνιγια από την ΠΓΔΜ με 4-0, για το Κύπελλο «Intertoto».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ