Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Να μην κλείσει να μη συγχωνευτεί το Νοσοκομείο Πατησίων

Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ να συγχωνευτεί το Νοσοκομείο Πατησίων με άλλο νοσοκομείο ή να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, για μια ακόμη φορά, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νοσοκομείο χτες το πρωί. Το νοσοκομείο διαθέτει 108 κρεβάτια, 5 κλινικές, ένα ιατρείο πόνου και εξυπηρετεί περίπου 1.000.000 ανθρώπους που μένουν στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα, στη Φιλαδέλφεια, στη Χαλκηδόνα, στους Αγ. Αναργύρους, στο Γαλάτσι, στο Καματερό και στο Ιλιον.

Ο Ν. Σοφιανός περιόδευσε σε όλες τις κλινικές καθώς και στα άλλα τμήματα του νοσοκομείου και μίλησε με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που αντιδρούν έντονα στα ανθυγιεινά σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία προβλέπουν - χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμα - τη συρρίκνωση του νοσοκομείου.

«Θα κλείσουν νοσοκομεία, θα ανοίξουν νεκροταφεία έτσι όπως τα πάνε», ανέφερε μια ηλικιωμένη ασθενής, την ώρα που περίμενε να εξεταστεί και αναρωτήθηκε: «Πού θα πάει όλος αυτός ο κόσμος αν κλείσουν κάποιες κλινικές;». Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, στο σύνολό τους, καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει κρεβάτια και να κλείσει κλινικές και τονίζουν πως θα αγωνιστούν, ώστε να συνεχίσει το νοσοκομείο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο λαό της περιοχής, ακόμα πιο αναβαθμισμένες.

Από την πλευρά του, ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε πως «η πολιτική της κυβέρνησης για συρρίκνωση της λειτουργίας των νοσοκομείων, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες και τη μείωση των κονδυλίων δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά αποτελεί επιλογή της, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από τις ελάχιστες υποχρεώσεις γι' αυτές τις παροχές και αφετέρου στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Υγείας στους ευαίσθητους τομείς.

Πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης που αγκαλιάζουν το σύνολο των λαϊκών αναγκών, είτε αυτό αφορά το μεροκάματο και τη σύνταξη, την υγεία και την πρόνοια, την εκπαίδευση και τους παιδικούς σταθμούς. Σε ό,τι αφορά την υγεία θεωρούμε πως πρέπει να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση και η χρηματοδότηση να γίνεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ