Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιές σε Λαμία - Γιάννενα

Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν και χτες το έργο των πυροσβεστών. Το βάρος της «μάχης» με τις φλόγες, είχε πέσει στο χωριό Στύρφακα, έξω από τη Λαμία, αλλά και στα Ιωάννινα με δύο πύρινα μέτωπα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης και σε 24 ώρες, εκδηλώθηκαν 86 δασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, στη Λαμία, ένα μέτωπο πλησίασε το χωριό Στύρφακα, χωρίς όμως να το απειλήσει, καθώς η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τον κίνδυνο. Παρ' όλα αυτά, η φωτιά συνέχισε να καίει δασική έκταση. Μάλιστα, επειδή βρίσκεται δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μέχρι αργά το βράδυ είχαν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων.

Από την άλλη, ανεξέλεγκτη μαινόταν μέχρι αργά το βράδυ η πυρκαγιά που μπήκε στην ελληνική επικράτεια από την Αλβανία και απείλησε προς στιγμή τα χωριά Αργυροχώρι, Ξηρόβαλτος και Ορεινό Πωγωνίου. Η αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων αλλά και η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων έσωσαν τα πρώτα σπίτια των χωριών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες το μεσημέρι η φωτιά, που ξέσπασε προχτές στην Ελάτεια Λάρισας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη θέση «Χάλκωμα» στ' Αμπελάκια, στον Κίσσαβο και είχε κάψει περίπου 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό έλεγχο τέθηκαν επίσης οι πυρκαγιές στο Σέσι Γραμματικού, Αρδάσσας Πτολεμαΐδας και στο Καστανοχώρι Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ