Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΤΕΚ»
Κινητοποίηση για τις απολύσεις

Σε στάση εργασίας στην «ΑΛΤΕΚ» προχώρησε χτες το πρωί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και σε απεργία το Συνδικάτο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νέο κύκλο απολύσεων οι οποίες έφτασαν συνολικά τις 11 μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες. Τα δύο συνδικάτα από την αρχή στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων πραγματοποιώντας αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις στάσεις εργασίας.

Το ΣΕΤΗΠ Αττικής τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η «κλιμακούμενη επίθεση της διοίκησης της «ΑΛΤΕΚ» επιβάλει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων». Επισημαίνει πως η εργοδοσία της «ΑΛΤΕΚ» κινείται «στην ίδια γραμμή με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, συνεχίζει τη γενική επίθεση που έχει εξαπολυθεί στους εργαζομένους και στα δικαιώματά τους, με πρόσχημα την κρίση».

Το όπλο των εργαζομένων «είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη, αφού μαζί παράγουμε τον πλούτο που καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες, μαζί δεχόμαστε και την καθημερινή επίθεση από την εργοδοσία», και υπογραμμίζει πως «η εργοδοσία συκοφαντεί την αγωνιστική προσπάθεια γιατί τη φοβάται (...) Καλούμε τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι στην επίθεση της εργοδοσίας, να έρθουν σ' επαφή με το συνδικάτο, να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με το ΣΕΤΗΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ