Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Προς επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδοσίας αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα οι 50 εργαζόμενοι του εργοστασίου σωληνουργίας της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» στη Χαλκίδα (ιδιοκτησίας Πρ. Εμφιετζόγλου), καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πέντε περίπου μήνες.

Την απόφαση αυτή πήραν σε έκτακτη γενική συνέλευση που έκαναν προχτές στο χώρο του εργοστασίου, αφού εκτός από το γεγονός ότι η εργοδοσία τούς έχει απλήρωτους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, την προηγούμενη Πέμπτη η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος για χρέη της επιχείρησης περίπου 200.000 ευρώ...

Στο μεταξύ η εργοδοσία δεν κάνει γνωστές τις προθέσεις της - παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων - ούτε για την καταβολή των δεδουλευμένων ούτε για την καταβολή των χρεών προς τη ΔΕΗ και γενικά τη λειτουργία του εργοστασίου. Η αντεργατική αυτή στάση, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι παλιοί στο εργοστάσιο και έχουν τη σχετική εμπειρία, ακόμα από την εποχή Τσαούσογλου (πρώην ιδιοκτήτης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ