Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΚΕΑΤ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό παιδιών ανασφάλιστων και μεταναστών

Με εντολή της κυβέρνησης το ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης των Τυφλών (ΚΕΑΤ) πήρε την προκλητική απόφαση να μείνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά των ανασφάλιστων και των μεταναστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Τυφλών.

Την προηγούμενη βδομάδα το ΔΣ του ΚΕΑΤ έστειλε επιστολή στους γονείς των τυφλών παιδιών με την οποία τους ζητά «επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου Υγείας του ασφαλιστικού φορέα και της τρίτης σελίδας που δηλώνει τη θεώρηση για την αντίστοιχη χρονιά» και τη «βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα τυφλών» για να επανεγγραφούν τα παιδιά τους. Δηλαδή, δε θα μπορέσουν να γραφτούν τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν βιβλιάριο Υγείας, ή γιατί είναι άνεργοι ή έχασαν την ασφαλιστική δυνατότητα γιατί δε συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. 'Η τα παιδιά εκείνων που δεν είναι Ελληνες πολίτες, δηλαδή των μεταναστών.

«Δηλαδή, καταγγέλλει η ΕΣΚ, βιώνουμε μια πολιτική που πρώτα σ' αφήνουνε άνεργο και μέσα στην ανασφάλεια και μετά σου ζητούν και ένσημα για να πάει το παιδί σου σχολείο. Αυτό είναι κοροϊδία!! Είναι αδίστακτοι!!! Οι γονείς σε πανικό, αφού όντας με συρρικνωμένο εισόδημα από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, άλλοι απολυμένοι ή υποαπασχολούμενοι, καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα για τις θεραπείες και την αποκατάσταση των παιδιών τους ή για τροφεία στα κέντρα ειδικής αγωγής. Ενώ πολλά παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν θεραπείες, φάρμακα, εκπαίδευση επειδή οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν. Τα τελευταία χρόνια και με πρόσχημα την κρίση η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ και τα στηρίγματα τους θέλουν τους ανάπηρους εκτός της ειδικής αγωγής και άνεργους. Αποτελέσματα της αντιαναπηρικής πολιτικής βιώσαμε όλη αυτή τη χρόνια με το κλείσιμο της σχολής κωφών, την υποχρηματοδότηση και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού πολλών ειδικών κέντρων και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων για πολλούς μήνες. Τη σειρά του έχει τώρα και το ΚΕΑΤ που ενώ από την αρχή της περσινής χρονιάς έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες στην αστική εταιρεία "Πρωτοπορία", τους μαθητές χωρίς βιβλία αφού το μοναδικό τυπογραφείο έμεινε κλειστό, τώρα θέλει να μειώσει στο ελάχιστο τους μαθητές. Ολ' αυτά όταν πάνω από 1.500 κωφά παιδιά και πολύ περισσότερα βαρύκωα είναι εκτός ειδικής αγωγής. Ενώ πάνω από 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στη χώρα μας είναι εκτός ειδικής αγωγής. Η βαρβαρότητα στ' όνομα των κερδών σ' όλο της το μεγαλείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ