Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Χ. ΠΑΜΠΟΥΚΗ - ΠΝΟ
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων

Την ανάγκη της κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, όπως και η χτεσινοβραδινή συνάντηση των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών ζήτησαν να καταργηθούν το άρθρο 27 που αφορά την ένταξη του ΝΑΤ από 1.1.2013 στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και του άρθρου 44 που αφορά στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ και στην επιπλέον μείωση των συντάξεων των ναυτεργατών. Ο υπουργός ανέφερε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και πως θα παγώσει ο νόμος Ανωμερίτη που αφορά στις αυξήσεις των συντάξεων ο οποίος όμως δεν καταργείται για όσο διαρκέσει το Μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποδεχόμενη την πρόταση των εκπροσώπων των ταξικών σωματείων, ομόφωνα έχει αποφασίσει την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη. Τις επόμενες μέρες - ενδεχομένως και σήμερα - θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ