Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εντείνονται η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή

Οσο κλιμακώνονται οι εργατικοί αγώνες, αντίστοιχα εντείνονται η εργοδοτική τρομοκρατία, η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός με στόχο την τρομοκράτηση και την καθυπόταξη των εργαζομένων στις επιλογές του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Ξάνθης να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Κώστας Βογιατζής, γραμματέας της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, στέλεχος τους ΠΑΜΕ, ζητώντας να κριθεί άκυρη και να ανακληθεί η παράνομη απόλυσή του από το Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης. Μια ακόμα απόφαση που τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό των εργοδοτών ακυρώνοντας στην πράξη τη συνδικαλιστική προστασία.

Το δικαστήριο υιοθέτησε κατά γράμμα τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, με το αιτιολογικό ότι η εργοδοσία δε γνώριζε ότι ο Κ. Βογιατζής είναι συνδικαλιστής, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι η εργοδοσία γνώριζε την πολιτική του ιδιότητα, την ιδιότητά του σαν στέλεχος του ΠΑΜΕ, τη συνδικαλιστική του δράση σε όλο το νομό αλλά και μέσα στην επιχείρηση του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών, όπου πρωτοστατούσε στην υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων του.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, θυμίζει άλλες δύο περιπτώσεις που αποκαλύπτουν τη θέση της Δικαιοσύνης στο πλευρό της εργοδοσίας. Την άμεση κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των εργαζομένων στο Καζίνο το Μάρτη του 2011. Επίσης, τη μήνυση που υπέβαλε στο ΠΑΜΕ η εργοδοσία της επιχειρίσης «SunLight» για την περιφρούρηση της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη του 2010. Μήνυση που ο εισαγγελέας δεν έβαλε στο αρχείο αλλά εκτίμησε ότι πρέπει να προχωρήσει και κάλεσε σε απολογία στελέχη του ΠΑΜΕ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το κατακτημένο δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας.

«Αυτή είναι η ταξική δικαιοσύνη!!!

Ουσιαστικά με τέτοιες αποφάσεις επιχειρείται να χτυπηθεί κάθε φωνή αντίστασης στη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημειώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ