Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανοίγει τα φτερά του...

Ο ΠΑΟΚ για την Ευρωλίγκα αγωνίζεται  στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και με νίκη πλησιάζει τη δεύτερη θέση στον όμιλο

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης ατού του ΠΑΟΚ σήμερα στη Μόσχα
Ο Γιώργος Μπαλογιάννης ατού του ΠΑΟΚ σήμερα στη Μόσχα
Με ανεβασμένο ηθικό εξαιτίας της προηγούμενης εκτός έδρας νίκη του επί της Σολέ ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα στην παγωμένη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ με σκοπό τη νίκη που θα του ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση ακόμα και της δεύτερης προνομιούχο θέσης του ομίλου του. Παρ' όλα αυτά, η αποστολή του δεν είναι και τόσο εύκολη, αφού οι Ρώσοι δείχνουν φέτος να είναι ιδιαίτερα δυνατοί, κάτι που αποδεικνύεται και από τη βαθμολογική τους θέση αυτή τη στιγμή που είναι δεύτεροι με 11 βαθμούς. Ο Πέταρ Σκάνσι έχει επισημάνει στους παίκτες το δύσκολο έργο που έχουν σήμερα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. «Η έδρα της ΤΣΣΚΑ είναι ιδιαίτερα "σκληρή" και θα πρέπει να δείξουμε τον καλό μας εαυτό εάν θέλουμε να τη σπάσουμε και να διεκδικήσουμε μια θέση στην πρώτη δυάδα», τόνισε ο Κροάτης τεχνικός. Οσον αφορά στην αποστολή, αυτή δεν αναμένεται να έχει και μεγάλες διαφορές από αυτή της Γαλλίας οπότε σημαίνει αυτόματα ότι Μασλαρινός και Νικολαΐδης θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζαν ο Κολντεμπέλα και ο Αλεξάντερ ξεπεράστηκαν και δεν τίθεται καν θέμα συμμετοχής τους στο σημερινό παιχνίδι.

Αγωνία για δύο στο Κόρατς

Κορυφώνεται η αγωνία για δύο ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς, αφού η Νήαρ Ηστ και το Περιστέρι σήμερα θα διαπιστώσουν εάν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, με τους δεύτερους βέβαια να είναι πιο κοντά στο στόχο αυτό. Αντίθετα, Αρης και Μαρούσι δεν αγωνιούν για την πρόκριση.

Η Νήαρ Ηστ που σήμερα έχει ρεπό περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της τουρκικής Καρσίγιακα με τη Σλόβαν Λιουμπλιάνας όπου με νίκη των Τούρκων παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντίθετα, εάν επικρατήσουν οι Σλοβένοι τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία και η ελληνική ομάδα τερματίζει στην τρίτη θέση οπότε και χάνει την πρόκριση. Το σενάριο να παραμείνει εκτός νυμφώνος το Περιστέρι μοιάζει κάπως απίθανο, όμως ισχύει. Οι Περιστεριώτες αγωνίζονται εκτός έδρας με την Τσιτλούκ από τη Βοσνία και η νίκη το φέρνει πρώτο στη βαθμολογία του ομίλου. Στην περίπτωση της ήττας και ανάλογα τη διαφορά στο σκορ ενδέχεται να μείνει εκτός πρόκρισης. Το μόνο σενάριο για να προκριθεί με ήττα είναι να χάσει η ελληνική ομάδα με λιγότερο από 9 πόντους και να ηττηθεί η ΡΤΤ Ανκαρας από την Τριέρ.

Η μόνη αγωνία που έχει το Μαρούσι στο σημερινό παιχνίδι με τη Ραμάτ Γκαν στο Ισραήλ είναι αν θα καταλάβει την πρώτη θέση στο όμιλό του. Η ελληνική ομάδα ισοβαθμεί με τους Ισραηλινούς στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου και ο σημερινός νικητής θα κόψει πρώτος το νήμα.

Ρεπό έχει ο Αρης που ωστόσο δεν αγωνιά για τίποτα, αφού έχει πάρει την πρόκριση μαζί με τον Απόλλωνα Λεμεσού, που αν νικήσει σήμερα τη Λέφσκι Σόφιας είναι πρώτος στον όμιλο.

Στόχος το αήττητο

Μπορεί ο σημερινός αγώνας στο Ισραήλ για την ΑΕΚ με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (20.00 ΕΤ 1) να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, εντούτοις οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν το αήττητό τους στην Ευρώπη. Εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει ο τραυματίας Χάνσελ αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι (2002-02-09 00:00:00.0)
Επίκεντρο η Νέα Σμύρνη (2001-03-31 00:00:00.0)
Μάχες σε 4 μέτωπα (2001-02-07 00:00:00.0)
Στα μέτρα των ισχυρών (2000-10-31 00:00:00.0)
«Βόλτα» στη Ρωσία (2000-10-26 00:00:00.0)
Κληρώνει η πρώτη θέση (2000-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ