Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διαδηλώσεις για την ακριβή στέγη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάστηκε χτες να ματαιώσει την αυριανή επίσκεψή του στην Πολωνία, καθώς εντείνονται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ οι κινητοποιήσεις πολλών δεκάδων εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που ανεβάζει καθημερινά το κόστος ζωής και στραγγαλίζει το όνειρο πολλών νοικοκυριών για αξιοπρεπή στέγη πόσο μάλλον για ένα ιδιόκτητο σπίτι...

Οι μεγάλες διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια των ενοικίων και του αυξανόμενου κόστους αγοράς κατοικίας πραγματοποιήθηκαν και προχτές (Κυριακή) και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες όχι μόνον στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ, αλλά και σε πόλεις όπως Χάιφα, Μπέερ Σίβα και Ιερουσαλήμ με συνθήματα υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γιουβάλ Στέινιτζ. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών που θέλησαν να στήσουν οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες με αποτέλεσμα τις συλλήψεις αρκετών δεκάδων.

Μόνον μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι τιμές αγοράς κατοικίας στο Τελ Αβίβ αυξήθηκαν κατά 37% και στην Ιερουσαλήμ κατά 17%.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, κάποιες οργανώσεις ενοικιαστών και δανειοληπτών κάνουν εκστρατεία για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας την 1η Αυγούστου.

Το ίδιο 24ωρο, ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν πλοιάριο στη Νεκρά Θάλασσα που μετέφερε παράνομα όπλα και πυρομαχικά, θέτοντας υπό κράτηση δύο Παλαιστίνιους περίπου 40 ετών, που επέβαιναν στο σκάφος. Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούτ Αμπάς επανέλαβε και χτες ότι θα προσφύγει το Σεπτέμβρη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζητώντας την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση μετά την επίμονη άρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ