Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πλευρό του λαού της Κούβας

Εκδήλωση του Συνδικάτου Οικοδόμων της πόλης, με ομιλητή τον Ε. Π.Χοσάδα, γγ του  Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής Γκράνμα 

Την πεποίθησή του ότι μετά την άνοδο του Μπους στην προεδρία των ΗΠΑ θα μεγαλώσει η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και θα «σκληρύνει» το εμπάργκο ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, εξέφρασε ο Εσέλ Παντόχα Χοσάδα, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής Γκράνμα της Κούβας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Συνδικάτο Οικοδόμων της πόλης.

«Μπορέσαμε να αντισταθούμε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ, η οποία διαρκεί από την ημέρα που νίκησε η Επανάσταση στην Κούβα τόνισε ο Ε. Π. Χοσάδα. Βέβαια, μετά το '90, με την ανατροπή των καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα. Εδώ και πέντε χρόνια, έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως, για παράδειγμα, έχει σχεδόν λυθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και βελτιώθηκαν τα πράγματα στον τομέα των μεταφορών και στον εφοδιασμό με τρόφιμα. Ολα αυτά επιτεύχθηκαν με μεγάλες θυσίες του λαού, προκειμένου να μην υποδουλωθεί στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Οσον αφορά τους στόχους της εργατικής τάξης της Κούβας, που εκφράζονται μέσα από τις ιδιαίτερα μαζικές και μαχητικές συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, δήλωσε ότι είναι συνεχής αγώνας για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας και η ενδυνάμωση και εμβάθυνση της σοσιαλιστικής ιδεολογίας στο λαό, προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί στην πολύπλευρη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Οπως σημείωσε, καταρτίζονται προγράμματα για τη μορφωτική και πολιτιστική ανύψωση του κουβανέζικου λαού, προσθέτοντας ότι η ήδη 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση γίνεται 12μηνη. Επίσης, ανέφερε παραδείγματα, που αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο του συστήματος υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες.

Ευχαρίστησε την εργατική τάξη της χώρας μας για την αλληλεγγύη προς την Κούβα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βοήθεια που παρέχουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στο λαό του και ζήτησε να ενταθεί ο αγώνας του διεθνούς κινήματος συμπαράστασης, προκειμένου να σπάσει το αμερικανικό εμπάργκο. Τέλος, καταδίκασε την εγκληματική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης απένειμε στον Εσέλ Π. Χοσάδα αναμνηστική πλακέτα, ενώ ο πρόεδρος του συνδικάτου Αχ. Κωστόπουλος δήλωσε ότι φέτος θα είναι σημαντική η συμμετοχή των οικοδόμων της Θεσσαλονίκης στην μπριγάδα που θα πάει τον Ιούνιο στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ