Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Εντείνουν την επιχείρηση χτυπήματος του ΠΑΜΕ

Εντείνουν την επιχείρηση χτυπήματος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, μεθοδεύοντας τη σχεδιασμένη από καιρό, εκπαραθύρωση των ταξικών συνδικαλιστών από θέσεις ΔΣ ή άλλων οργάνων.

Στη Λάρισα, οι συμβιβασμένες παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, αφού έθεσαν την περασμένη βδομάδα, την προκλητική απαίτησή τους για αποπομπή του στελέχους του ΠΑΜΕ, Γιώργου Παπαδούλη, από το αξίωμα του προέδρου στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων του νομού, χτες συγκάλεσαν «συνεδρίαση» της διοίκησης με παράτυπο τρόπο. Παραγκωνίζοντας τον πρόεδρο του Συλλόγου, που ήταν παρών, η συνεδρίαση έγινε με πρόσκληση του αντιπροέδρου, όταν οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με βάση το καταστατικό.

Την ενέργειά τους αυτή κατήγγειλαν ως παράτυπη και πραξικοπηματική σε χτεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ - ΟΤΑ, που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Οπως τόνισε ο Γ. Παπαδούλης «σε μια περίοδο που τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων από κυβέρνηση - ΕΕ και κεφάλαιο, οι βαστάζοι της κυβερνητικής πολιτικής ανοίγουν μέτωπο με το ΠΑΜΕ με στόχο:

-- Να υπηρετήσουν την πολιτική της κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που συνειδητά επέλεξαν και στηρίζουν. Με τις ενέργειές τους, προσπαθούν να ανατρέψουν τις αποφάσεις των ΓΣ του Συλλόγου, οδηγώντας τους εργαζόμενους στη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

-- Να χτυπήσουν τη σοβαρή προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ να οικοδομήσουν ένα ενιαίο κλαδικό σωματείο σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μέλη του θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Ενα συνδικάτο που θα έρθει κόντρα με τον "Καλλικράτη" που εφαρμόζεται. Θα αντιπαλεύει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική με στόχο την ανατροπή της, που οι δυνάμεις αυτές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδέχονται και στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ