Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»
«Αδικη και εκδικητική απόφαση» λένε οι γονείς των καταδικασθέντων

Για ειλημμένη απόφαση πριν την έναρξη της δίκης, που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες, μίλησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι γονείς των καταδικασθέντων για την υπόθεση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης προανήγγειλαν ότι θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Συνήγοροι υπεράσπισης και γονείς μίλησαν για «απόφαση άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική». Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, οι γονείς επισήμαναν τα εξής:

  • Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν βασισμένη στη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης στοχοποιώντας πρόσωπα με βάση τα «πιστεύω» τους.
  • Ο ορισμός αυτής της δίκης ως «δίκης αποτυπωμάτων» προέκυψε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για συμμετοχή σε πράξεις που αυθαίρετα ονομάστηκαν «εκρήξεις που στρέφονταν κατά των συνταγματικών δομών της χώρας».
  • Το σπίτι του Χαλανδρίου ονομάστηκε «γιάφκα» παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα ανοιχτό φοιτητικό σπίτι, στο οποίο μπαινόβγαιναν δεκάδες φοιτητές.
  • Η ποινικοποίηση των φιλικών σχέσεων λόγω συναφούς ιδεολογικής τοποθέτησης αποτέλεσε την «προϋπόθεση για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης».
  • Η ηθική εξόντωση των κατηγορούμενων ολοκληρώθηκε με τις απορριπτικές αποφάσεις για αναστολή εκτέλεσης των ποινών μέχρι το Εφετείο.

Παράλληλα, οι γονείς αναφέρουν ότι η δικαιοσύνη λειτουργώντας εκδικητικά φόρτωσε σε εικοσάχρονα παιδιά ποινές φυλάκισης μέχρι 130 χρόνια και τιμωρεί ανελέητα νέους ανθρώπους με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις. Τέλος, οι γονείς των καταδικασθέντων κάνουν έκκληση και ζητούν την εγρήγορση όλων των πολιτών για τη διαφύλαξη και υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ