Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πακέτο ενίσχυσης επιχειρήσεων

Τη δημιουργία «καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων» προωθεί το υπουργείο Παιδείας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας και με χρηματοδότηση ύψους 30.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» και το ΕΣΠΑ.

Οπως εξηγεί το υπουργείο, οι συστάδες αυτές θα είναι «ομάδες ανεξάρτητων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε έναν συγκεκριμένο τομέα και γεωγραφική περιοχή με σκοπό την ενθάρρυνση της καινοτομίας μέσω της ενίσχυσης ισχυρών αλληλεπιδράσεων, της από κοινού χρήσης πόρων και της ανταλλαγής γνώσης και τεχνογνωσίας». Χαρακτηριστικά των καινοτομικών συστάδων είναι «η ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών (...) η γεωγραφική τους συγκέντρωση, η διασύνδεση σε αλυσίδα προστιθέμενης αξίας για την παραγωγή προϊόντων ή υπηρεσιών και ο ισχυρός προσανατολισμός σε εξαγωγές».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει «ζεστό χρήμα» σε επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία τους με ερευνητικούς οργανισμούς και την ανταλλαγή μεταξύ τους στοιχείων που θα διευρύνουν την κερδοφορία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ