Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρης στήριξη στις «μεταρρυθμίσεις»

Προβάλλει τη «στάση ευθύνης» για τη συμφωνία στη φιλομονοπωλιακή πολιτική

«Εκκωφαντική» στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές προς όφελος της πλουτοκρατίας προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή επιδίδεται σε ανούσιες φραστικές κοκορομαχίες για να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευσή της με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία σε καμία από τις προωθούμενες «μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ταχεία εφαρμογή τους. Εξάλλου, οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές, όπως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και η εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, είναι και δικές της προτάσεις. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου εξαπέλυσε άσφαιρα πυρά προσωπικά κατά του Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα νέα βάρβαρα μέτρα. «Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου. Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση», ήταν το ανούσιο σχόλιο του Γ. Μιχελάκη.

Από την άλλη ανέδειξε ως τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ τη στάση τους απέναντι στις «επενδύσεις». Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «έβαζε φραγμούς στο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεσμευόμενος ότι, ως κυβέρνηση, θα ξαναγόραζε την "Ολυμπιακή" και τις μετοχές του ΟΤΕ, ενώ θα καταργούσε τη συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά», ενώ «σε πλήρη αντίθεση ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ επιδεικνύουν στάση ευθύνης, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό». Επιπλέον, προβάλλοντας τη συναινετική γραμμή της ΝΔ επισήμανε ότι «καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ψηφίζουμε ό,τι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ασκούμε υπεύθυνη κριτική σε κάθε περίπτωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ