Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Από την κινητοποίηση στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους

Motion Team

Από την κινητοποίηση στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους
Δυναμική και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χθες δεκάδες εργαζόμενοι από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Απαίτησαν να μην προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός των ΒΑΕ, προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι από το εμπόριο, τον επισιτισμό - τουρισμό, εργολαβικές καθαρίστριες, δασεργάτες που πετιούνται έξω από τα ΒΑΕ, μαζί με εργαζόμενους από μια σειρά κλάδους αλλά και συνταξιούχους, στάθηκαν μπροστά στην πύλη του ΙΚΑ και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους που έρχονταν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε πανεργατικό ξεσηκωμό για να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Προειδοποίησαν πως η επίθεση της κυβέρνησης στα ΒΑΕ δεν είναι η τελευταία, αλλά η αρχή για την ολοκλήρωση της κατάργησής τους σε όλους τους κλάδους. Κάλεσαν τους εργαζόμενους μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ και να ενταχθούν και οι νέοι κλάδοι που επιβάλλεται στο καθεστώς αυτό. Να παλέψουν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών πήγε στη διευθύντρια του καταστήματος του ΙΚΑ και εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων στην απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει έξω από τα ΒΑΕ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ