Παρασκευή 29 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΟΡΙΑ

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: «Ηταν τουλάχιστον ατυχής και υπερβολική η χθεσινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Oικονομίας Φ. Pέσλερ πως η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με εκείνη των ανατολικών χωρών μετά την κατάρρευση των καθεστώτων στη δεκαετία του '90. H χώρα μας μπορεί σε δομές να θυμίζει ακόμη την τελευταία χώρα του άλλοτε "υπαρκτού σοσιαλισμού", αλλά οι κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, το βιοτικό επίπεδο και πολλά άλλα δεν αντέχουν σε σύγκριση με τα καθεστώτα της ανατολικής Eυρώπης» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ: «Κανείς υπουργός δεν μπορεί να πάει διακοπές. Τα ηλεκτρονικά σημειώματα του Πρωθυπουργού με τις προτεραιότητες του καθενός δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες όλα όσα δεν έγιναν το τελευταίο εξάμηνο. Είναι όρος για την επιβίωση της χώρας να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στο κλείσιμο οργανισμών, στις αποκρατικοποιήσεις, στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και στον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής (...) Οι Αγγλοι για τις δύσκολες αποστολές λένε "όποιος δεν αντέχει τη ζέστη, δεν μπαίνει στην κουζίνα". Αυτό πρέπει να έχουν στον νου τους οι υπουργοί - όποιος δεν αντέχει την πίεση, να παραδίδει στον επόμενο» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Αρνητικά μηνύματα έρχονται από την πολυφυλετική, πολυπολιτισμική Αμερική (...) Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι (...) Διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στους λευκούς και τους πολίτες από άλλες φυλετικές μειονότητες. Η έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center δείχνει ότι ο δείκτης ευημερίας των λευκών Αμερικανών είναι κατά 18 φορές υψηλότερος από εκείνον των ισπανόφωνων και κατά 20 φορές από αυτόν των αφροαμερικανών (...) Τα περιουσιακά στοιχεία του μέσου λευκού αμερικανικού νοικοκυριού υπολογίστηκαν το 2009 στις 113.149 δολάρια, ενώ του ισπανόφωνου στις 6.325 και του αφροαμερικανού στα 5.677 δολάρια» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ