Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Σε κινητοποίηση για το διώξιμο της κεραίας

Σε αποχή βρίσκονται από την Τετάρτη οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Αχαρνών και του 10 Γυμνασίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ο χώρος του σχολείου έχει στολιστεί με πανό και έκδηλη είναι η διάθεση για αγώνα. Οι γονείς των περίπου 800 παιδιών διαμαρτύρονται και εκφράζουν την ανησυχία τους για την ύπαρξη πολύ κοντά στα σχολεία κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Το γεγονός της ύπαρξης της κεραίας αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, αφού η εταιρία που την είχε τοποθετήσει στην ταράτσα του κτιρίου επί της οδού Πάρνηθος 9, είχε φροντίσει να την καμουφλάρει με διαφημιστική επιγραφή που την περιβάλλει, έτσι ώστε να μη γίνεται ορατή!

Οπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων, η εγκατάσταση είναι αυθαίρετη και παράνομη, δεν υπάρχει πολεοδομική άδεια και λειτουργεί τουλάχιστον 3 μήνες χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς. Οπως σημειώνει στο «Ρ» η Μ. Γληνού, «οι γονείς που πληροφορηθήκαμε το γεγονός της ύπαρξης της κεραίας είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας. Δε θα ανεχτούμε να βρίσκονται μέσα σε ένα περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους από την ακτινοβολία που εκπέμπεται. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους γονείς ώστε να ξεσηκωθούν όλοι μέχρι να φύγει η κεραία».

Σημειώνουμε ότι η κεραία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δεν είναι η μόνη, καθώς υπάρχουν και άλλες στην ευρύτερη περιοχή. Ετσι οι γονείς απαιτούν να δοθούν άμεσα απαντήσεις, έχουν προβεί σε ανοιχτή επιστολή προς υπουργεία και άλλους φορείς και προχωρούν σε κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα στις 1.30 έξω από τα σχολεία τους. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των γονέων έχει εκφράσει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Σωκράτης» που στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ