Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)
Αντί για συνέλευση του ΔΣ έκαναν ... σύσκεψη με τον υφυπουργό

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
Την ώρα που ο κλάδος του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων δέχεται μια απ' τις σφοδρότερες επιθέσεις, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) του κλάδου, η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) κάλεσε τον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικητιάδη να συμμετέχει σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, όπου θα συζητούνταν η οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση των ΒΑΕ.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΔΑΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, η οποία μετέτρεψε τη συνέλευση του ΔΣ σε ...σύσκεψη με τον υφυπουργό, ενώ αναφορικά με τη στάση του Γ. Νικητιάδη στη συνεδρίαση του ΔΣ, υπογραμμίζει: «Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε έκπληκτος για τα φαινόμενα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και το καθεστώς της μαθητείας - δουλείας στα ξενοδοχεία, το οποίο μάλιστα ο ίδιος θεσμοθέτησε με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο υπουργός της κυβέρνησης, που τα χάρισε όλα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, που δεν άφησε πέτρα πάνω στην πέτρα, παρουσιάστηκε ως φίλος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και με περίσσιο θράσος υπερασπίστηκε, δηλώνοντας υπερήφανος, την πολιτική της κυβέρνησής του που τσακίζει το λαό».

Και σε άλλο σημείο τονίζει: «Η στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους του κλάδου ότι θα τους λύσει τα προβλήματα ο υπουργός ή ότι θα αλλάξει στάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει στάση ο υπουργός ή η κυβέρνηση αφού υπηρετούν πιστά το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μαζικοποιήσουν το Σωματείο, να κάνουν πέρα τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Διοίκησης και να συστρατευθουν με το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και για την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα καράβια, τα εργοστάσια, θα ανήκουν στο λαό. Σε μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ παρέδωσαν γραπτή τοποθέτηση και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση - παρωδία. Στην τοποθέτηση, ανάμεσα στα άλλα, επισήμαναν: «Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ έπρεπε να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα οργανωθούν οι αγώνες όχι μόνο ενάντια στην κατάργηση, αλλά και για τη διεύρυνση των ΒΑΕ, όπως και το τι οργανωτικά μέτρα θα πάρουμε για την επιτυχία της απεργίας π.χ. εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, περιφρούρηση κλπ. βρίσκεται σήμερα εδώ, στη συνεδρίαση του Σωματείου, ο υφυπουργός Τουρισμού ή καλύτερα του τουριστικού κεφαλαίου, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το τσάκισμα των εργαζομένων στον Τουρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ