Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραχωρεί σε ιδιώτες την υπηρεσία Καθαριότητας

Την παραχώρηση της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου σε ιδιωτική εταιρεία, από τον επόμενο Σεπτέμβρη, προανήγγειλε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδης, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων από την κυβέρνηση. Ο δήμαρχος Λαγκαδά ανακοίνωσε ότι με το περιορισμένο προσωπικό (70 εργαζόμενοι) που διαθέτει συνολικά η υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και εξαιτίας του απαρχαιωμένου και μικρού στόλου οχημάτων (14) δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας στο δήμο που αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Λαγκαδά, Ασσύρου, Βερτίσκου, Καλλινδοίων, Κορώνειας, Λαχανά, Σοχού και περιλαμβάνει την πόλη του Λαγκαδά και 43 ακόμα χωριά. Ετσι, το Σεπτέμβρη θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό, με στόχο την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία, αρχικά για ένα χρόνο. Επίσης προβάλλει ως επιχείρημα ότι με την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη, το κόστος που πληρώνουν ανταποδοτικά οι δημότες, από 2,5 εκατ. ευρώ θα μειωθεί στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Την αντίθετή της στα σχέδια του δημάρχου δηλώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λαγκαδά και καλεί το λαό σε αγώνα για τη ματαίωση των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Να παλέψει για να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται για να υποκαταστήσει την Τοπική Διοίκηση και μεταφέρει βασικές αρμοδιότητές της σε ιδιώτες.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με τη βοήθεια και του "Καλλικράτη" στρώνεται το έδαφος για τα λιμνάζοντα κεφάλαια που αναζητούν ασφαλείς διεξόδους, ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, φρέσκο ζωτικό χώρο σε κλάδους και τομείς δραστηριότητας που να ικανοποιούν την κερδοφορία τους. Ενας τέτοιος κλάδος είναι η αποκομιδή και η επεξεργασία των απορριμμάτων. Αποτελεί πόλο προσέλκυσης των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αποτελεί στρατηγική επιλογή για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες "επανεκκίνησης της οικονομίας" παράλληλα με την εφαρμογή του μνημονίου.

Αυτή την πολιτική έρχεται να υπηρετήσει η απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά κ. Ι. Αναστασιάδη για την παραχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων. Η επίκληση της μείωσης του κόστους είναι έωλη. Οταν διαλυθεί η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, τότε το κόστος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Λαγκαδά θα είναι τεράστιο. Αλλωστε οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία από αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ.

Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και την καλύτερη "εξυπηρέτηση των δημοτών", παραδίδει στους επιχειρηματίες την αποκομιδή των απορριμμάτων, αντί να αγωνιστεί με όλο το λαό του Λαγκαδά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας (2023-08-09 00:00:00.0)
Παραχωρεί σε ιδιώτες την παραλία του Σχοινιά (2013-08-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας (2012-01-04 00:00:00.0)
Νέα πρόβα εμπλοκής ιδιωτών στην καθαριότητα (2011-11-01 00:00:00.0)
Αντιλαϊκές εξελίξεις και στη Θεσσαλονίκη (2010-12-28 00:00:00.0)
Η ανυπαρξία υποδομών και σχεδιασμού οδηγεί σε αδιέξοδο (2009-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ