Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Δραματική η κατάσταση σε Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση, Πλατανές, Ορνε και Μέλαμπες

Κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά

Icon

Κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά
Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Δήμο Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του χωριού Πλατανές. Η φωτιά εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι δεν «κόπασαν» καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Οι κάτοικοι των χωριών Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση, Πλατανές, Ορνε και Μέλαμπες που βρίσκονται στο όρος Κέδρος είδαν τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά τα χωριά τους, προκαλώντας μάλιστα εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε ποιμνιοστάσια.

Μέχρι αργά το βράδυ, αρκετοί κάτοικοι των χωριών είχαν φύγει από τα σπίτια τους βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να πλησιάζει απειλητικά, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ. Από τις πρώτες στιγμές και αδιάλειπτα πολεμούσαν με τα μέτωπα 54 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν πέντε ελικόπτερα και δύο καναντέρ με το πρώτο φως της ημέρας.

Πληροφορίες ανέφεραν πως για λίγη ώρα βγήκε από τη «μάχη» ένα από τα ελικόπτερα λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ δε λείπουν και οι καταγγελίες πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από εμπρησμό. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά στο ίδιο σημείο μέσα σε ένα μήνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα, μελίσσια, ενώ στάχτη έγιναν πέντε ποιμνιοστάσια.

  • Δασική έκταση μετέτρεπε σε στάχτη μέχρι αργά χτες το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Χώρα του Νομού Αρκαδίας. Στη μάχη για την κατάσβεση επιχειρούσαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο υδροφόρες του ΟΤΑ και ισάριθμες ιδιωτικές, ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ». Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ