Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΚ
«Οχι» στην κατάργηση και συγχώνευση

Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλους, σημειώνει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού
Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλους, σημειώνει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού
«Οχι στην κατάργηση, συγχώνευση και αποδυνάμωση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)», απαιτεί με χτεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΚ και τονίζει: «Διασφάλιση και αναβάθμιση του Οργανισμού ως αρμόδιου τεχνικού φορέα του κράτους για την παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων για όλους. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη πολιτική και τακτική της κυβέρνησης για την προώθηση και ψήφιση τροπολογίας με διαδικασίες «εξπρές», με την οποία θα καταργείται ο ΟΣΚ, όπως και δεκάδες άλλοι φορείς του Δημοσίου. «Ο ΟΣΚ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «δεν είναι απλά ένας κατασκευαστικός Οργανισμός του Δημοσίου, αλλά ο κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας για την απαλλοτρίωση οικοπέδων - μελέτη - δημοπράτηση - επίβλεψη κατασκευής και εξοπλισμό των δημόσιων σχολικών κτιρίων, καθήκοντα που ο Οργανισμός εκτελεί με δικά του μέσα και προσωπικό».

Επιπρόσθετα, το Συντονιστικό Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΙΝ, ΕΘΙΑΓΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ) με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης να συζητά στο Υπουργικό Συμβούλιο και να αποφασίζει «για εμάς χωρίς εμάς», όπως σημειώνει. Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν σαν στόχο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη λειτουργία των Οργανισμών και φορέων, αλλά τη δραστική συρρίκνωσή τους, την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άμεση ή έμμεση απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων».

Τέλος, το Συντονιστικό αποφάσισε να προχωρήσει μεθαύριο, Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις 10 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν έξω από το υπουργείο Αποκέντρωσης, απαιτώντας συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ