Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Φιέστα νομιμοποίησης για το ιδιωτικό «πανεπιστήμιο»

Μια φιέστα νομιμοποίησης για τη λειτουργία παραρτήματος του γερμανικού «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Συντήρησης», στην Κέρκυρα, έστησε χτες ο Δήμος Φαιάκων στο ξενοδοχείο «Corfu Palace».

Το εν λόγω ίδρυμα, που σχεδιάζεται να στεγαστεί στη θέση «Καστέλο Μιμπέλι» στην περιοχή Δάσια, δε θα λειτουργεί ως εργαστήρι ελευθέρων σπουδών ή ΙΕΚ, αλλά κανονικά ως παράρτημα πανεπιστημίου, όμως, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι δε θα αναγνωρίζει τα πτυχία του ως πανεπιστημιακά, εφόσον οι σπουδές θα πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει την πολιτική του που σήμερα λόγω νομικού κωλύματος (άρθρο 16 του Συντάγματος) δεν επείγεται να καταργήσει, ωστόσο με όλη την πολιτική του στρώνει το δρόμο, αφού εναρμονίζεται με την πολιτική της ΕΕ. Αλλωστε υπολογίζει και τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Αυτό φαίνεται πως το κατάλαβαν και οι αρμόδιοι του γερμανικού «πανεπιστημίου» που στη χτεσινή εκδήλωση, δεν επέμειναν για την αναγνώριση των πτυχίων του. Προφανώς δε βιάζονται, αφού είναι βέβαιοι ότι με την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Διακήρυξης της Μπολόνια θα γίνει κι αυτό.

Στη χτεσινή εκδήλωση προτίμησαν να διαφημίσουν τις σπουδές που θα... πουλάνε, ενώ με διάφορους τρόπους υμνούσαν την είσοδο επιχειρήσεων στην εκπαίδευση. Η μόνη «παραφωνία» στην όλη φιέστα ήταν οι φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, που αρνούμενοι τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, άπλωσαν στο χώρο της φιέστας πανό με το αίτημα «έξω οι εταιρίες από την εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ