Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσές»... γοργόνες

Τα κορίτσια της Εθνικής του πόλο βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη Σανγκάη
Τα κορίτσια της Εθνικής του πόλο βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη Σανγκάη
Στην κορυφή του κόσμου φιγουράρει από χτες η Εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σανγκάη, επικρατώντας στον τελικο της οικοδέσποινας Κίνας με 9-8. Αυτό ειναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικά αθλήματα που κατακτάει η Ελλάδα σε παγκόσμια διοργάνωση, ενώ για την Εθνική γυναικών του πόλο είναι το τρίτο μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση, αφού έχουν προηγηθεί τα δύο ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρσι. Μάλιστα, η Εθνική γυναικών είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ανέβει στο βάθρο και των τριών μεγάλων διοργανώσεων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Οσον αφορά τον τελικό, ήταν συγκλονιστικός, με την ελληνική ομάδα να έχει το πάνω χέρι από την αρχή και στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αποκτώντας διαφορά ασφαλείας στο σκορ με 2 και 3 γκολ, και τις Κινέζες να κάνουν την αντεπίθεση στο τέλος και να μετατρέπουν το παιχνίδι σε ντέρμπι όταν από 6-9 μείωσαν σε 8-9. Οι δυο καλές άμυνες 1.40 πριν το τέλος των Ελληνίδων παικτριών, καθώς και η ψυχραιμία στην κυκλοφορία της μπάλας, ήταν αυτά που έκριναν το παιχνίδι και έδωσαν τη νίκη στην Ελλάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1. ΚΙΝΑ: Λιου 2, Γουάνγκ 2, Τενγκ, Χε, Σονγκ, Σουν. ΕΛΛΑΔΑ: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μελιδώνη, Λιόση, Μανωλιουδάκη. Επαιξαν επίσης οι Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.

  • Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο... καπετάνιος της ομάδας Γιώργος Μορφέσης χαρακτήρισε δίκαια την κατάκτηση της κορυφής από την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη γενικότερη πορεία της ομάδας τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το ότι έφθασε εδώ που έφθασε.
  • Οι επιτυχίες της Ελλάδας συνεχίστηκαν και μετά τον τελικό, αφού δυο παίκτριες της Εθνικής, η Αντιγόνη Ρουπέση και η τερματοφύλακας Ελένη Κούβδου, συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης.
  • Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία που νίκησε 8-7 την Ιταλία.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ελλάδα, Κίνα, Ρωσία, Ιταλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Καναδάς, Ουγγαρία, Κούβα, Ισπανία, Ν. Ζηλανδία, Καζακστάν, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ουζμπεκιστάν.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σε ρηχά νερά

Η έκτη μέρα της κολύμβησης ήταν καλή για τους 4 Ελληνες αθλητές που συμμετείχαν, καθώς ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Οδυσσέας Μελαδίνης στα 50μ. ελεύθερο τερμάτισε σε 22.90 και έμεινε στην 33η θέση σε σύνολο 116 κολυμβητών. Ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα, στην 5η σειρά από τις 9, που ήταν στο σύνολο, τερμάτισε στην 8η θέση σε χρόνο 55.41. Η Κριστέλ Βουρνά, στα 50μ. πεταλούδα με 27.15 έμεινε στην 23η θέση. Στα 800μ. ελεύθερο η Μαριάνα Λυμπερτά με χρόνο 8:51.93, έμεινε τελικά στην 25η θέση των προκριματικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ