Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύπλευρα «Αισχύλεια»

Ο Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης
Θέατρο, μουσική, κινηματογράφο και εκθέσεις περιλαμβάνουν τα «Αισχύλεια» του Δήμου Ελευσίνας, που θα αρχίσουν στις 26/8, με την αριστοφανική «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Ακολουθούν: 28/8 ντούο Vassilikos - Δήμητρα Γαλάνη. 30/8 συναυλία της Cayetano Live Band και παράσταση με τους «Θαλασσινούς έρωτες» του Α. Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του, σε σκηνοθεσία Μ. Γεμεντζάκη. Η παράσταση θα παιχθεί και στις 31/8. Στις 3/9 στο Παλαιό Ελαιουργείο παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, με τους «Σκηνοβάτες» του Στ. Φασουλή. 4/9 θίασος «Αττις», με την «Ερημο» του Κάρλο Μικελστέτερ. 6/9 συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. 7/9 «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη.

Περιλαμβάνονται επίσης: 9/9 «Οθέλλος» του Σαίξπηρ με τους Γ. Κιμούλη - Κ. Μαρκουλάκη. 11/9 «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο. 12/9 συναυλία του Κ. Μαραβέγια. 15/9 «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Π. Δέλτα, με την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. 16/9 συναυλία των Ορφέα Περίδη και Human Touch. 17/9 «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. 19/9 «Κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου με τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας.

Στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί από 20 έως 27 του Σεπτέμβρη στον θερινό κινηματογράφο της παραλίας Ελευσίνας, με γενική είσοδο 5 ευρώ, θα προβληθούν βραβευμένες ή άλλες που έχουν ξεχωρίσει σε ξένα φεστιβάλ, όπως η «Χώρα προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Οι φίλοι του ελληνικού κινηματογράφου θα δουν ακόμη τις ταινίες «NHSOS» του Χρήστου Δήμα, «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα, «Το χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδου, «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη και «Απ' τα κόκαλα βγαλμένη» του Σωτήρη Γκορίτσα.

«Σκηνοβάτες»
«Σκηνοβάτες»
Ενα από τα σημαντικότερα κομμάτια και των φετινών 36ων «Αισχυλείων» είναι η εικαστική εγκατάσταση του Στήβεν Αντωνάκου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, που θα παρουσιαστεί από 2/9-30/10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ