Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΡΑΞΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ακόμα περιμένουν...

Την ολοκλήρωση και άμεση παράδοση του έργου ζητά το  ΚΚΕ με Ερώτηση στη  Βουλή 

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου Ράξας στο Ν. Τρικάλων, η κατασκευή του οποίου θα εξασφάλιζε τη δυνατότητα άρδευσης 10.000 στρεμμάτων, καταγγέλλουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ ΓιάννηςΠατάκης και ΝίκοςΓκατζής, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την άμεση παράδοση του έργου.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του Κόμματος, η κατασκευή του έργου είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 2,8 δισ. δρχ. και έπρεπε να παραδοθεί μέχρι τις 31/12/2000, σύμφωνα με την παράταση που είχε εξασφαλίσει η κατασκευάστρια εταιρία, πράγμα που δεν έγινε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία έχει υποβάλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, με την οποία ζητά νέα παράταση.

«Το γεγονός ότι και πάλι δεν ολοκληρώθηκε και δεν παραδόθηκε προς χρήση το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους της κοινότητας Ράξας και των όμορων κοινοτήτων Βασιλικής, Ριζώματος και Μεγάλου Κεφαλόβρυσου στο νομό Τρικάλων», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, καθώς «με τη συνεχιζόμενη ξηρασία η μη λειτουργία του αρδευτικού της Ράξας θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες αγρότες της περιοχής».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους δύο αρμόδιους υπουργούς για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση παράδοση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ