Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Τραγικός απολογισμός του σεισμού 7,9 της κλίμακας Ρίχτερ

  Ισως οι νεκροί ξεπεράσουν τους 11.000

ΝΕΟΔΕΛΧΙ (ΑΠΕ-Γερμ. Πρακτ.- Ρόιτερ).-

Περισσότεροι από 11.000 ενδέχεται να είναι οι νεκροί από τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε την Ινδία τα τελευταία πενήντα χρόνια, καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από ερείπια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν από την ινδική τηλεόραση, 10.000 είναι πιθανόν να είναι οι νεκροί μόνον στην επαρχία Κουτς, όπου και εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συνεργεία διάσωσης εργάζονται αδιάκοπα, προσπαθώντας να ανασύρουν παγιδευμένους από τα ερείπια και, αν και στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ο στρατός, δεν έχει γίνει δυνατόν να φθάσουν σε πολλές απομονωμένες περιοχές από τις οποίες φθάνουν πληροφορίες για όλο και περισσότερους νεκρούς.

Ορισμένες από τις πόλεις στις πληγείσες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί τελείως, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, ενώ οι τραυματίες τοποθετούνται στους 30.000, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Αταλ Μπιχάρι Βατσπαγί ζήτησε την κινητοποίηση των εθελοντών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, για να προσφέρουν βοήθεια στο κρατίδιο του Γκουζαράτ και σε άλλες πληγείσες περιοχές, ενώ φτάνουν προσφορές βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα, χωρίς να έχει υπάρξει απάντηση από την ινδική κυβέρνηση.

Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπούσερ δήλωσε ότι «μέχρι οι Ινδοί να μας πουν τι χρειάζονται και τι θέλουν, δε θα κινητοποιηθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ