Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Ανάπλαση της παραλίας» στις πλάτες των εργαζομένων

Το έργο της «ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης» που ανέλαβε εταιρεία από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα γίνει πάνω και στην ...«ανάπλαση» των μισθών των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Η σύμβαση για την ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης που υπογράφτηκε ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τον εργολάβο - τεχνική εταιρεία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, αποκαλύπτει με ποιο τρόπο οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του μνημονίου "καταφέρνουν" να πετυχαίνουν δήθεν "επικερδείς" συμβάσεις με τους εργολάβους για διάφορα έργα των δήμων» επισημαίνει η Γραμματεία.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει, η εργοδοσία της εν λόγω εταιρείας η οποία κατάφερε να προτείνει έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό σε ποσοστό 52,7% (από αρχικό προϋπολογισμό ύψους 43.200.000 ευρώ στα 20.504.775 ευρώ) πριν κάνει την προσφορά είχε απολύσει μέσα στον τελευταίο χρόνο 70 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, έστησε εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο με το οποίο υπέγραψε "ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας" επιβάλλοντας μείωση των μισθών των εργαζόμενων».

«Κανένας δημότης της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να χαίρεται που ο Δήμος του δήθεν εξασφάλισε φθηνότερα έργα» τονίζει στη συνέχεια καθώς όπως σημειώνει:

«Πρώτον, γιατί στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία των συνεχών αναθεωρήσεων του κόστους του έργου που θα αυξήσει κατά πολύ την τελική τιμή του, την οποία πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Δεύτερον, γιατί η έκπτωση επιτεύχθηκε πάνω και στη μείωση των μισθών των εργαζόμενων. Και μειώσεις μισθών γίνονται σε όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους ακόμα και σ' αυτούς που υποτίθεται πρέπει να χαρούν με το δήθεν "φθηνότερο" έργο».

«Να γιατί επιβεβαιώνεται, ότι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι το δεξί χέρι της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Σε αγαστή συνεργασία μαζί της ετοιμάζουν και άλλα καίρια πλήγματα στους εργαζόμενους όπως για παράδειγμα την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους με μισθούς εργαζόμενων στα 500 ευρώ ενώ ήδη προχώρησαν σε συμβάσεις συνεργασίας με τους δουλέμπορους της ΓΣΕΕ για την εκμετάλλευση 55.000 ανέργων για 5μηνη εργασία με 625 ευρώ μεικτά» σημειώνεται.

«Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν σε κυβέρνηση, δημάρχους και ΓΣΕΕ ακόμα πιο οργανωμένα και αποφασιστικά, μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ