Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκάθαρη η θέση του ΚΚΕ

Οι τοποθετήσεις στη σύσκεψη του Μπάμπη Χαραλάμπους και της Λούλας Καρατζά

Με εφόδιο τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα πορίσματα των θεραπευτικών κοινοτήτων, όπως ΚΕΘΕΑ και «18 ΑΝΩ», καθώς και άλλων φορέων, όπως ο Σύλλογος των εργαζομένων στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, προσήλθαν στη σύσκεψη ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και η υπεύθυνη του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του Κόμματος Λούλα Καρατζά.

Ο Μπ. Χαραλάμπους εξέφρασε την αντίθεσή του συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα ναρκωτικά, τονίζοντας ότι δεν είναι θεραπεία η συντήρηση του προβλήματος μέσω της χορήγησης υποκαταστάτων μέσω των νοσοκομείων. «Δεν είμαστε, πρόσθεσε, ιδεολογικά αντίθετοι με τη χορήγηση υποκαταστάτων, όταν το αποφασίζουν οι επιστήμονες, όπως στις περιπτώσεις εγκύων χρηστών ναρκωτικών. Ομως η αντιμετώπιση των ναρκωτικών με άλλες ουσίες όχι μόνο δεν αποτελεί αντιμετώπιση, αλλά συμβάλλει στη συντήρηση και τη διαχείριση του προβλήματος. Είναι βολική η προσέγγιση του χρήστη ως ασθενούς. Ετσι παρακάμπτονται οι κύριες αιτίες της τοξικομανίας όπως η φτώχεια, η ανεργία και το αύριο χωρίς μέλλον για τους νέους». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του τάχτηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης.

Η Λούλα Καρατζά κατάγγειλε, μεταξύ των άλλων, την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Δράσης και την απογύμνωση του ΟΚΑΝΑ ακόμα και απ' τις αρχικές αρμοδιότητες που του έδινε ο ιδρυτικός νόμος. «Ερχόσαστε να χορηγήσετε "κρατική πρέζα". Είναι ντροπή να κρύβετε τους χρήστες κάτω απ' το χαλί και να τους αντιμετωπίζετε σαν σκουπίδια, υπό τις πομπώδεις διακηρύξεις ότι θα εξαφανίσετε τη "λίστα της ντροπής"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ