Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απερρίφθη η αίτηση πτώχευσης της «Απογευματινής»

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που κατέθεσε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Απογευματινή» για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης, γεγονός που ερμηνεύεται ως κρίση του δικαστηρίου υπέρ της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Για την έκδοση της απόφασής του το Πρωτοδικείο της Αθήνας έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πιστωτές δεν συναινούσαν με την πτώχευση της «Απογευματινής». Να σημειωθεί ότι και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα αντιτάχθηκαν στην πτώχευση που επεδίωκε ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Π. Σαραντόπουλος.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη η εταιρεία κανονικά οφείλει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της και τους εργαζόμενους. Βέβαια, η νομοθεσία δίνει απόλυτη προτεραιότητα στους πιστωτές να διεκδικήσουν ό,τι τους οφείλεται και μόνο αν κάτι περισσέψει, τότε μοναχά μπορούν να το διεκδικήσουν και οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Απογευματινή» αρχικά είχε ζητήσει να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 περί ρύθμισης χρεών. Ωστόσο, την ημέρα της συζήτησης της αίτησης αποσύρθηκε το αρχικό αίτημα από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα πτώχευσης της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ