Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ρίχνει στάχτη στα μάτια των ναυτεργατών

Συγχύσεις και αυταπάτες επιχειρεί να καλλιεργήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, με τη βοήθεια των δυνάμεων του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποτελούν την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΝΟ και του οπορτουνισμού (διοίκηση της Ενωσης Ναυτών). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΠΝΟ για την κήρυξη απεργίας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη με 10 ψήφους κατά στην πρόταση για απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων.

Συγκεκριμένα χτες, ο υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σχετικά με τις εύλογες ανησυχίες των ναυτεργατικών σωματείων και της ΠΝΟ για την εργασία των Ελλήνων ναυτικών και τις συνθέσεις των πληρωμάτων... βεβαιώνει ότι μεριμνά ώστε κατόπιν σχετικής διαβούλευσης να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα τις προτάσεις του για την ενίσχυση του αριθμού των Ελλήνων εργαζομένων στη Ναυτιλία». Αυτό δηλώνει ο υπουργός, την ώρα που διαλύει το ΝΑΤ και από 1/1/2013 το εντάσσει στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Με το άρθρο 44 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πετσοκόβει κατά δύο και πλέον συντάξεις τις ήδη λεηλατημένες κατά δύο μήνες συντάξεις των ναυτικών και που παράλληλα διαλύει τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ έχουν έγκαιρα καταγγείλει αυτήν την πολιτική και καλούν το σύνολο των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, των εργαζομένων να οργανωθούν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και «σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, άλλος δρόμος δεν υπάρχει, αυτοί που καλλιεργούν συγχύσεις, αυταπάτες, αναβλητικότητα, θα εκτίθενται καθημερινά κάτω από το βάρος της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ