Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά της ακριβής στέγης

TΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εκπρόσωποι του κινήματος κοινωνικής διαμαρτυρίας στο Ισραήλ, που ξεκίνησε στα μέσα Ιούλη, πραγματοποιώντας μπαράζ κινητοποιήσεων κατά της ακριβής στέγης και του υψηλού κόστους ζωής, ανακοίνωσαν χτες πως θα σκληρύνουν τη στάση τους έπειτα και από την ψήφιση από το ισραηλινό κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου για τις κατοικίες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με 57 ψήφους υπέρ και 45 κατά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε αμέσως μετά την ικανοποίησή του, εκτιμώντας ότι το νομοσχέδιο θα επιτρέψει να κατασκευαστούν «πολλές κατοικίες» και να κατέβει έτσι το κόστος στην αγορά ακινήτων.

Πάντως, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Φοιτητών Γιτζίκ Σμούλι προειδοποίησε ότι το κίνημα θα σκληρύνει τη στάση του, διότι ο νόμος της κυβέρνησης Νετανιάχου «δεν επιτρέπει να προτείνεται η κατασκευή οικονομικών κατοικιών, όπως ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί που διαδηλώνουν».

Οι επικεφαλής εργατικών κινημάτων υπέρ της προσιτής στέγης στο Ισραήλ ανακοίνωσαν παράλληλα κλιμάκωση των μαζικών κινητοποιήσεών τους (διαδηλώσεις, μπλόκα κλπ.) σήμερα, Πέμπτη, και μεθαύριο (Σάββατο) στις οποίες ως τώρα συμμετέχουν από 100.000 ως 500.000 άτομα.

Τα μπλόκα σε νευραλγικές οδικές αρτηρίες διαδηλωτών υπέρ της προσιτής στέγης στο Ισραήλ συνεχίστηκαν και χτες σε πόλεις όπως Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Μπέερ Σίβα, Κίργιατ Σμόνα, Τιμπέριας και Τάιμπεχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ