Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά απόλυση στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Ανακοίνωση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρεία

Την ανάγκη να προστατέψουν τις εργασιακές τους σχέσεις και τα δικαιώματά τους δίχως καμία απόλυση καλεί τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), με σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Οπως τονίζει: «Με απόφαση των ιδιοκτητών της ΒΦΛ και αφού το εργοστάσιο αυτό άλλαξε πολλά χέρια τα τελευταία χρόνια, περνάει σε νέα περιπέτεια, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες ψάχνουν για νέο αγοραστή στην Αγγλία. Με αβέβαιο το μέλλον του εργοστασίου ως μοναδικής πλέον Λιπασματοβιομηχανίας στη χώρα και των 1.000 περίπου εργαζόμενων και απασχολούμενων με το λίπασμα. Προωθούν μια αγοραπωλησία με "εξυγίανση" του εργοστασίου, που θα έχει ως συνέπεια μειώσεις μισθών, απολύσεις και αλλαγές των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων προς το χειρότερο, ώστε το εργοστάσιο να γίνει "ανταγωνιστικό", προς όφελος του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.

Παράλληλα, δε διαφεύγει της προσοχής μας ότι το οικόπεδο είναι φιλέτο που πολλοί το "λιγουρεύονται" για αλλαγή χρήσης για να εκπληρώσουν τους ιμπεριαλιστικούς τους στόχους. Η νέα πολιτική περιπέτεια του εργοστασίου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ΕΕ και την αγροτική παραγωγή προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, των πολυεθνικών με τις αθρόες εισαγωγές».

Η ΝΕ Καβάλας επαναλαμβάνει τη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο φορέα λιπασματοβιομηχανίας, που, όπως δηλώνει, «είναι επίκαιρη γιατί απαντά στη σημερινή αναγκαιότητα για παραγωγή φτηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των φτωχών αγροτών. Ακόμη, γιατί απαντά στην αναγκαιότητα της εγγύησης του Δημοσίου στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας με λαϊκή οικονομία που θα βάζει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες εργαζομένων και φτωχών αγροτών».

Και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να μην επηρεαστούν από καμία «εξυγίανση», να οργανωθούν για να προστατέψουν τις εργασιακές τους σχέσεις και δικαιώματα, να απομονώσουν κάθε δύναμη που τους θέλει διασπασμένους. Παράλληλα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται όλα τα χρόνια από ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον αγροτικό τομέα και το λίπασμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ